- 24 Aralık 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Kevser Başkara
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme455
Kevser Başkara, Defya mutfağında sizlerle mutluluk hormonlarını coşturacak bir ay çekirdeği sushi yaptı. Kevser Başkara’nın Blendtec Professional 800 Blender, Lurch Sebze/Meyve Oyacağı ve Sedona Supreme Kurutucu ile hazırladığı bu vegan sushi tarifine bayılacaksınız!
Yapılışı: Önceden 3 saat ılık suda beklettiğimiz ay çekirdeklerimizin suyunu süzerek başlıyoruz. Süzdüğümüz ay çekirdeklerini,1 limon suyu, sarımsak rendesi az zeyitnyağı ve tuz ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. Blenderdan kaba aldığımız karışımımızı ikiye ayırarak yarısını salatalık sushi yapmak yarısını da dehidratörde kurutuyoruz. Önce, karışımımızın yarısını yuvarlaklar halinde Sedona Dehidratör tepsi örtüsüne incecik sürüp 43 °C’de 12 saat kurutuyoruz. Karışımımızın kalanının içine ince ince kıydığımız kuru biber ve kuru domatesleri ekliyoruz. Salatalıklarımızı Lurch Sebze/Meyve Oyacağı ile oyuyoruz. Karışımın kalan yarısını oyduğumuz salatalıklara dolma yaparken yaptığımız gibi dolduruyoruz. Salatalıklara doldurduğumuz karışımımızın üzerine kuru nane, pul biber serperek ve zeytinyağı gezdirerek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap